top of page

🌎 Pracovní listy - DEN ZEMĚ

Pracovní listy na téma Den Země, který slavíme 22. dubna.

Je to každoroční celosvětová událost zaměřená na podporu ochrany životního prostředí.

Cena: 89 Kč - PDF verze, posílám na e-mailovou adresu (černobíle, 6x A4).



🖋 PL - Den Země

Děti mají za úkol dokreslit zeměkouli podle své fantazie. Dopsat datum, kdy se Den Země slaví a pod kalendář očíslovat písmena tak, aby jim vzniklo slovo DUBEN. Dále dokreslí, jaké bylo 22. dubna počasí, dopíší, co je napadne na barvy Země (např. Zelená jako tráva.), 3 materiály, které můžeme recyklovat. Více se můžou rozepsat u otázek: Jak můžeme Zemi pomoci?, Jak Země pomáhá nám? a Co na Zemi mám nejradši.


Tento pracovní list dostupný i ve SLOVENŠTINĚ (3,56 €).


🖍 Pomáhám planetě Zemi

Tento list můžete použít jako obrázek na nástěnku, ale také i jako pracovní list (nebo omalovánku). Obsahuje jednoduché obrázky s texty o tom, jak můžeme planetě Zemi pomoct (TŘÍDÍM A RECYKLUJI, ZHASÍNÁM SVĚTLA, CHOVÁM SE HEZKY K PŘÍRODĚ, ŠETŘÍM VODOU, ...). Děti si můžou jednotlivé obrázky vybarvit, nebo vykreslit jen to, co dodržují.


🖋 Knížečka Den Země

Pracovní list v podobě malé knížečky, kterou složíte z 1 listu papíru a bez lepení. Děti v ní doplňují hlavní znaky Dne Země.

Návod na složení knížečky najdete TADY.


✄ Vystřihovánka

Tento soubor obsahuje 2 listy k vystřižení. Děti nejdříve vystřihnou kontinenty, které správně nalepí do prázdného kruhu (puzzle). Vznikne jim tak zeměkoule, tu si následně vykreslí a dolepí ji oči, úsměv, ruce a nohy.


✄ Nebe - peklo - ráj

Zábavná skládanka s obrázkem Země. Vevnitř děti najdou 8 úkolů a otázek na toto téma (např. Na co všechno potřebuješ doma elektřinu?, Vyjmenuj 5 odpadků, které patří do modré popelnice., ...).


Cena za 1 libovolný PRACOVNÍ LIST - 29 Kč (napište mi, o který konkrétně máte zájem).

7 391 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page