top of page

Sešit pro 🖌 malované KAMÍNKY

Slyšeli jste už o putovních malovaných kamínkách? Že ne?


Malování a hledání kamínků se stalo koníčkem stovky lidí. Na libovolný kamínek namalujete (dobře zvolenými barvami) nějaký obrázek a z druhé strany napíšete PSČ vašeho města a položíte jej někam ven na viditelné místo tak, aby ho nějaký šťastlivec našel. Když naopak takový kamínek najdete, můžete si ho nechat a nebo posunout dál. Takhle kamínek putuje a putuje z města do města ... třeba i za hranice.


Pro tyto nadšené malíře a hledače existují různé skupiny na facebooku (např. KAMÍNKY, Malujeme kamínky nebo Kamínky malované putovní), kam můžou vkládat fotografie kamínků - inspirovat tak ostatní a nebo třeba najít i jejich autora.

 

Já sama mám v plánu pár kamínků namalovat, ale hlavně je s dětmi o prázdninách hledat. Vytvořila jsem si proto sešit, do kterého si můžu vše zaznamenávat:

  • Na hlavní stranu si můžu dopsat název skupiny, ve které na facebooku jsem, rok a třeba své jméno/podpis,

  • dovnitř do okýnka můžu daný kamínek nakreslit, nebo jen napsat název (např. malý duhový),

  • vedle napíšu datum a místo nálezu (např. 1.7. 2020, Smetanovy sady Olomouc - pod keřem),

  • ze kterého místa kamínek pochází - PSČ (např. 77900)

  • a místo, kam jsem kamínek posunula dál (např. Květná zahrada Kroměříž - vstup).

Jste fanda do kamínků a rádi byste taky takový sešit? Ráda se s vámi o něj podělím.


💡 Jak si soubor vytisknout?

První stranu si vytiskněte jednou a přehněte ji na polovinu. Vznikne vám tak jakýsi obal na další listy - druhou stranu si vytiskněte tolikrát, kolikrát potřebujete. Můžete jednostranně i oboustranně a zase přehnout na polovinu (nebo rozstřihnout na A5), vložit do obalu a vše secvaknout papírovou sešívačkou - koníkem. A je to!

 

Pošlete mi fotku vašeho sešitu na e-mailovou adresu od-berusi@email.cz, označujte fotografie na INSTAGRAMU #odberusi nebo sledujte mé facebookové stránky a nic vám neunikne.


Líbí se Vám tento nápad? Dejte článku srdíčko!

1 189 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page