top of page

☀️ JARNÍ pracovní listy

Soubor 7 zábavných pracovních listů, které můžete využít jako práci navíc v českém jazyce (slohu), prvouce, ve školní družině, v některých zájmových kroužcích, knihovnách a nebo teď aktuálně s dětmi při distanční výuce.

Cena: 89 Kč - PDF verze, posílám na e-mailovou adresu (7x A4).


☀️ JARO

Děti do kalendáře zapíší, kdy jaro začíná a můžou se pustit do zbytku pracovního listu. Doplňují co mohou na jaře vidět a dělat, termín jarních prázdnin, proč mají rádi jaro a co našly na procházce. Pod konvičku do trávníku dokreslí libovolnou jarní květinu a zkusí si jaro přirovnat k barvám (např. Jaro je zelené jako ...).


🌱 Jarní květiny

Sluníčko - děti mají za úkol složit z písmen dvě jména jarních rostlin (narcis a bledule). Do rámečků kreslí sedmikrásku, fialku a tulipán. Dokreslují květy pampelišky. Pracovní list obsahuje také malé zajímavosti, např. jak se jinak říká pampelišce a jak se šíří sněženka. Dále mají za úkol dopsat jaké rostlině se říká prvosenka jarní (petrklíč) a jaká rostlina může být hajní, lesní a pryskyřníkovitá (sasanka). Očíslují obrázky růstu sněženky a dokreslí květinu, která se jim líbí nejvíce.


🌱 Moje KOUZELNÁ KVĚTINA

A teď trocha fantazie! Představte si, že můžete mít kouzelnou květinu, jak by se jmenovala a jak by vypadala? Určitě má i speciální semínka, ze kterých vyrostla - ty spolu s květinou děti do pracovního listu dokreslí. Pak už jen stačí dopsat, co květina umí a proč je kouzelná a jak bychom se o ni měli starat.


🐦 Ptačí osmisměrka (ptáci na jaře)

Vyhledej tyto slova: husa, konipas, špaček, skřivan, čáp, drozd, vlaštovka, kukačka, jiřička a slavík. Tajenka: Stěhovaví ptáci se k nám na jaře vracejí z teplých krajin. Úkol navíc: Najdeš v tabulce tzv. ptáka stálého? KOS. Pod osmisměrkou je místo na obrázek.

🐶 Zvířecí osmisměrka - mláďata

V této osmisměrce jsou vypsané názvy domácích zvířat, ale děti mají za úkol hledat jejich mláďata (najdu TELE, zaškrtnu KRÁVU). Vyhledej mláďata těchto zvířat: kráva, ovce, slepice, kůň, prase, kachna, pes, koza, kočka a husa. Tajenka: Stromy začínají pučet a ukazovat nové listy, ze země vyrážejí nové rostliny. Ptáci se vracejí z teplých krajin a většina zvířat na svět přivádí mláďata. Pod osmisměrkou je místo na obrázek.

🐞 HMYZ na jaře

Doplňování slov do vět - Co už vím. Na kolik částí má hmyz rozděleno tělo, kdo vyletí z larvy, jak se nazývá hnízdo mravenců, ... Dále můžou děti dokreslit hmyz, který má/nemá křídla a do sklenice svého oblíbeného brouka.


🥚 Moje VELIKONOCE

Jaké doma dodržujeme tradice? Koho o tomto svátku navštěvujeme, jaký mám oblíbený vajíčkový pokrm a proč mám Velikonoce rád(a)? Nechybí ani místo pro vypsání termínů velikonočních prázdnin, Velkého pátku, Velikonoční neděle a pondělí. Pastelkami můžou děti vybarvit vajíčko a udělat z něj krásnou kraslici, dokreslit zajíci obličej nebo správně dopsat slova do pranostiky.


Cena za 1 libovolný PRACOVNÍ LIST - 29 Kč (napište mi, o který konkrétně máte zájem).

9 474 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page