top of page

PL - Moje RODINA

Soubor 3 pracovních listů o rodině. Díky dopisování a kreslení vás žáci zábavnou formou seznámí se svou rodinou. Zopakují si názvy členů rodiny a jaké jsou mezi nimi vztahy. Podle omalovánky (se šablonou) si můžou vytvořit malý rodokmen.

Cena: 59 Kč - PDF verze, posílám na e-mailovou adresu (4x A4).



PL - Moje RODINA

Pracovní list neobsahuje žádné konkrétní osoby a je vytvořen tak, aby byl co nejvíce univerzální pro různé rodinné situace.

Děti mají za úkol nakreslit obrázek rodiny, zakroužkovat kde bydlí (panelový dům/domeček, město/vesnice) a dopsat název města/venice. Dále dopisují: Co děláme nejradši?, Jaká máme doma pravidla?, Kam jezdíme o prázdninách? a 5 NEJ. Dokreslit můžou třeba to, jak vypadá jejich nedělní oběd.


PL - Rodina (rodokmen)

Díky tomuto pracovnímu listu si děti procvičí rodinné vztahy a jak se nazývají její členové (maminka, tatínek, babička, dědeček, dcera, syn, sestra, bratr, teta, strýc, neteř, synovec, sestřenice a bratranec). Pracovní list obsahuje celkem 14 nedokončených vět. Např. Petřík je Gábinky ... (bratr). Při kontrole nebo společné práci si můžete vymyslet i další varianty. S pracovním listem pracujeme i takto: Honza je Míši ... (dědeček). Koho dalšího je ještě dědeček? Můžete si také zkusit vysvětlit další vztahy (tchýně, švagr, ...).


PL - Náš RODOKMEN (2x A4)

Omalovánka, ke které děti dostanou kolečka k vystřihnutí. Do těch nakreslí členy své rodiny, vystřihnou a nalepí do stromu na dané místo. Pokud má někdo sourozence (nebo více sourozenců), může kolečko (kolečka) nalepit do volného místa kolem svého obrázku JÁ.

2 667 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page