top of page

☯ Kontrastní ČERNOBÍLÉ kartičky

Spokojení zákazníčci.

 

3/2020 - Během těhotenství jsem si četla různé články a dívala se na různé vychytávky pro miminka. Co mě ale zaujalo, byly černobílé kontrastní kartičky, které stimulují zrak a psychomotorický vývoj miminka. Říkala jsem si, že takové budu muset pro svou maličkou vyrobit a už jsem se těšila na další tvoření. Čas uplynul jako voda a Emilka i kartičky jsou na světě. Kartičky jsem poskládala kolem přebalovacího pultu a malá se nemůže vynadívat!

10/2020 - A už je na světě i druhá várka kartiček a to i s novým logem!

 

☯ O co se vlastně jedná?


Bezprostředně po narození mohou novorozenci vidět objekty ve vzdálenosti 20-30 cm, tedy do vzdálenosti, která je odděluje od tváře matky, zatímco je krmí.


Zpočátku novorozenec vidí asi 30krát méně než dospělý. Obrazy jsou rozmazané jakoby v mlze. To je důvod, proč novorozenci nejlépe vidí velké vzory a kontrastní barvy, jako je bílá a černá. Vícebarevné obrázky s množstvím detailů se v očích dítěte spojují do jedné rozmazané skvrny.


Nejdříve je obraz, který dítě vidí, rozmazaný a černobílý. Po asi měsíci začíná dítě rozlišovat barvy. Zpočátku je to červená. V tomto okamžiku si děti ještě nejsou vědomy podrobností, kontury a místa kontaktu jsou bílé a černé. Asi ve 3-4 měsících dítě začíná pomalu rozlišovat i jiné barvy, jako je žlutá nebo zelená. Studie ukazují, že tříměsíční kojenci preferují žlutou a červenou barvu a kontrastní velké vzory, protože stimulují nervový systém. Kolem šestého měsíce začínají malé děti vidět detaily obrazu - zaznamenávají malé prvky a dychtivě na ně soustředí svou pozornost. Po dosažení přibližně 12 měsíců věku dítě dosáhne úrovně zraku dospělého.

(Zdroj: cernobilehracky.cz)

 

☯ Pro koho jsou určeny?


Kontrastní černobílé obrázky zaujmou miminko již od druhého týdne, podporují jeho vnímavost a zvědavost, jeho zrakový vjem i fantazii. VÝROBEK NENÍ HRAČKA, jedná se o didaktickou pomůcku určenou k použití dospělými osobami.

 

☯ Tip!


  • Originální dárek k narození miminka (autorské obrázky).

  • Vhodná pomůcka k posilování pozice na bříšku (pasení koníků), která je důležitá pro správný fyzický vývoj (položte na zem či opřete o stěnu).

  • Kartičky můžete dát do kočárku, do postýlky, opřít k přebalovacímu pultu nebo je děrovačkou proděravět a zavěsit kam budete potřebovat.

  • V budoucnu obrázky pomůžou naučit se rozlišovat a pojmenovat zvířátka (set obsahuje 6 domácích zvířat a 6 exotických zvířat).



 

☯ Proč zrovna KARTIČKY od Beruši?


  • Jsou oboustranné (12 ks). Obsahují obrázky zvířat a z druhé strany tematické vzory.

  • Mají zakulacené rohy.

  • Jsou z lásky - každé zvířátko má červené srdíčko.

  • Obrázky jsou schované v plastové obálce s knoflíkem (čirém psaníčku s drukem).

  • K obrázkům je přiložen informační letáček (k čemu jsou černobílé obrázky dobré, pro případ, že kartičky darujete).

  • Rozměry: 15 cm x 21 cm (formát A5).

  • Materiál: tvrdý křídový papír 300 g + oboustranné jemné lamino.

 

☯ Kolik kartičky stojí a jak si je můžu objednat?


329 Kč

+ poštovné 85 Kč



Pokud máte o kartičky zájem, vyplňte formulář (nezapomeňte vyplnit všechny kolonky, hlavně váš email, do předmětu napsat "ČB kartičky" + Vaši doručovací adresu). Na emailovou adresu Vám budou zaslány platební informace. Upřednostňuji platbu předem na účet, je možné se domluvit i na dobírce, ale počítejte s vyšší cenou za poštovné.


Novinka! Vyberte si barvu plastového psaníčka. Barvu připište do formuláře, jinak automaticky posílám v barvě neutrální - BÍLÉ (průhledné).

Barvy: RŮŽOVÁ, MODRÁ (není tak průsvitná), BÍLÁ (průhledná).
 

Kontrastní černobílé kartičky Vám přijdou Českou poštou doporučeně, v bublinkové obálce a v čirém psaníčku s drukem. Uvnitř naleznete 12 oboustranných karet formátu A5 + list s popisem, k čemu jsou kartičky dobré.


Pokud jste si kartičky zakoupili, budu moc ráda, když mi na email od-berusi@email.cz zašlete fotografii kartiček a Vašeho miminka. Moc děkuji a přeji spoustu radosti s Vašimi malými láskami :-).

6 019 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page